Anàlisi d'un bloc

Extret de: capçalera del bloc.


 Per a fer aquesta activitat primer he visitat tots els blocs de la llista i els he anat visitant i explorant un per un fins a trobar el que, sigui pel disseny o pel contingut, m’ha atret més: Tic-Tac, aprenem. És un bloc creat per Mª Carmen Devesa, professora del col•legi Voramar de Alicante, i els seus alumnes de tercer cicle.

 A primera vista podem observar que és un bloc que combina diferents formats per publicar els seus continguts; ja sigui penjant un video on veiem un nen de la classe explicant perquè vol ser delegat, com imatges dels alumnes o d’algunes activitats fetes amb ells. A la part dreta del bloc trobem una sèrie d’enllaços que ens porten a vídeos, imatges i arxius d’àudio relacionats amb els temes que es tracten en el bloc.
 Pel que fa al tipus de bloc veiem que és un bloc molt interactiu, és a dir que tens moltes possibilitats i moltes coses diferents a veure i informar-te dins d’aquesta pàgina. Pots tractar una gran diversitat de temes i d’activitats totes molt ben descrites i ordenades. Totes les entrades d’aquest bloc són publicades per l’autora, la professora de Primària Mª Carmen Devesa. Ella no només publica en aquest bloc, sinó que col•labora amb una gran diversitat d’altres blocs d’educació. Però, a diferència dels altres, aquest és exclusivament seu i de la seva classe.
Pel que fa a l’estructura del bloc trobo que és senzilla, ajuda a trobar i cercar les coses ràpid i fàcilment, i alhora és atractiva pels visitants. Just al principi de la pàgina, sota el títol del bloc, trobem una sèrie de pestanyes de color lila. Aquesta tira de pestanyes ens ajuda a trobar el que ens interessa, ja que cada pestanya és un tema i dins d’aquesta trobem només les publicacions relacionades amb aquell tema concret. Entre elles trobem: Projectes (on trobem presentacions d’activitats dividides per assignatures), Famílies (on hi ha publicacions dirigides als pares), Recursos (on explica quines coses podem fer, tant a casa com a l’escola, per motivar i ajudar als nostres alumnes o fills), Eines 2.0 (on hi ha les diferents eines de caràcter informàtic que s’utilitzen per a facilitar l’aprenentatge) i Tutorials (on hi pengen vídeos fets per professors on són ells mateixos que expliquen com fer o utilitzar unes eines concretes). En el bloc també trobem una sèrie d’etiquetes que ens faciliten la cerca de temes concrets.
 Aquest bloc està creat amb Blogger, ja que és una plataforma molt fàcil d’utilitzar per tothom, gratuïta i que permet dissenyar la pàgina al teu gust. Totes les entrades, majoritàriament, segueixen una mateixa estructura: primer trobem un títol resum del que s’explicarà en la publicació. Seguidament trobem un escrit, no gaire llarg normalment, sobre el tema de l’entrada i després, en la majoria de casos, trobem un video o una imatge il•lustrant allò que s’explica.
 Aquest bloc inclou la competència del tractament de text, de la participació digital i el civisme i del contingut multimèdia.
 En la majoria d’entrades del bloc trobem un parell o tres de comentaris. Aquests comentaris acostumen a ser d’altres professors, de la mateixa escola o d’una altre, i alguns de altres bloggers del sector de l’educació. Aquest bloc va dirigit a un ampli ventall de públic. És un bloc que pot servir per orientar els estudiants sobre les coses que podem fer amb els nostres futurs alumnes i presentar-nos idees d’activitats. També va dirigit a altres professors i així poden agafar idees o contrastar les coses que fan ells a la seva aula amb les que fan altres professors. I per últim també pot ser d’utilitat per els pares dels alumnes ja que en aquest bloc trobem més d’una entrada amb activitats que poden fer les famílies a casa amb els seus fills per ajudar-los en l’aprenentatge.
 En aquest bloc si que hi trobem l’anomenat blocroll, que és una sèrie d’enllaços que l’autor del bloc creu que són d’interés, tant per ell com pels visitants del bloc.

 Per acabar, cal dir que aquest bloc és atractiu a la vista, i això és un punt a favor ja que sinó els visitants no l’explorarien, i també és ric en informació diversa i per tot tipus de visitants, cosa que el fa ser un bloc molt complert en tots els àmbits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada