Classe 13 seminari


El dia 4 de Desembre a la classe de seminari vàrem començar amb l’actualitat educativa de la Sílvia, que ens va explicar una notícia on hi deia que els mestres d’infantil haurien de cobrar més que els d’universitat, ja que tenen una feina molt més important i de més responsabilitat. Hi estic d’acord, ja que una professora d’infantil té a les seves mans un nen “en blanc”, sense cap valor ni ideal marcat, i ella té la responsabilitat de fer que aquest nen aprengui uns valors i una manera d’enfocar la vida que té per davant. Això és una tasca complicada però alhora molt gratificant, que la societat, d’una manera o altre, hauria de reconèixer i agrair. Una cosa molt interessant que deia la notícia i que em va agradar molt va ser que els mestres hem d’aconseguir potenciar la intel·ligència concreta de cada nen, és a dir, no forçar-los a que siguin excel·lents en tot, sinó que amb allò que li agrada i, innatament, ho fa bé, portar-ho al màxim de desenvolupament.
Després, vàrem escoltar la notícia de la Noemí, on explicava que una nena de 11 anys va denunciar al seu tiet per abusos sexuals, després d’haver vist a classe un vídeo sobre una violació. És un tema molt delicat i dur, ja que els mestres ens podem trobar en situacions així. El problema és que detectar aquestes situacions és molt complicat i arriscat, ja que si t’equivoques pots causar molt mal, i més si, com en aquest cas, l’abusador és de la família. Tot i així, em d’estar atents a senyals que puguin ser reveladors d’una conducta inadequada, com per exemple si un nen falta repetidament a classe o mostra un comportament estrany quan l’agafes, etc. Aquestes dues notícies van crear un gran debat a la classe, on vam aportar els nostres punts de vista i va ser molt interessant.

Per acabar, l’Anna ens va posar una cançó anomenada “Seguiremos”, de Macaco. És una cançó que et dóna esperança i ànims per a seguir endavant amb tot allò que ens proposem. Us adjunto el vídeo d'aquesta cançó que va fer el cantant, juntament amb l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada